dilluns, 14 de maig del 2007

27-M: Només una opció

Se'ns acosta la suposada "Festa de la Democràcia", de la seva democràcia.
Si els "grans" partits es creguessin de debò això de la democràcia no els faria tanta por d'escoltar el poble, esperonarien la gent a fer propostes de millora de les ciutats i pobles, hi hauria un continu debat entre l'administració i la gent administrada.
Tanmateix ens n'adonem que tots els "grans" partits no estan disposats a perdre cap mena de quota de poder ni tant sols un mínim de control sobre les persones, els interessa tenir la gent adormida i només qüestionar-los qui volen que els gestioni, cada quatre anys...Quina Festassa!!!
És per això que quan totes les estructures de poder dels partits, controlats en tot moment pels seus poders fàctics i en darrera instància pel Capital, s'erigeix una sola opció a Vilafranca per tota aquella gent que creu en la transformació social que és la Candidatura d'Unitat Popular (CUP).
És important evitar l'aturada de candidatures tant perjudicials per la convivència del poble com són la Plataforma per Catalunya (PxC), feixistes que ja han entrat a l'Ajuntament del Vendrell, CiUtadans-Partido de la Ciudadania, que sota aquest nom proper s'amaguen populistes i ex-progres espanyolistes, homogenitzadors que els molesta la diversitat cultural del nostre país, o el PP que té representació a l'Ajuntament però que si es desacomplexa la gent transformadora d'esquerres, conscient i la dreta espanyolista dispersa el seu vot, podrien perdre aquesta minsa representació.
Marcel Esteve, el teu alcalde, un altre d'aquests alcaldes sociates que ha governat amb zero vots. Això sí, ara sopars barri a barri....quina manera més miserable de comprar els vots de les classes humils de la vila.
CiU, torna a presentar a Pere Regull, un d'aquests personatges que van de bon rotllo per la vida, que es mouen pels Castellers i tal, però que només fa que posar-se medalles de les conquestes que guanyen les iniciatives populars, i les propostes de la CUP a l'Ajuntament. Un salvapàtries dels de la barretina i el pamtumaka, que no fan altra cosa que defensar els valors burgesos tradicionalistes, la societat patriarcal, les fortunes i que van del bracet de qui sigui si pactant amb ells en poden treure una bona "tajada".
ERC, desacreditats per ells mateixos, lluites de poder internes, una vergonya, i la primera paraula del partit és Esquerra. Es posen pedres al camí entre ells, quina confiança es mereixen doncs?
I Iniciativa-verds-Esquerra-Unida-i-Alternativa, que haurien pogut representar un aire fresc per l'electotrat vilafranquí, amb candidatura pròpia després de molt temps, amb un jove Bernat d'alcaldable, rellisquen i posen Patro Recober de número 2, regidor mediocre que essent d'Iniciativa ha avalat tota l'acció de govern socialista, doncs en formava part després d'un suposat pacte que a efectes de premsa i demés no ha estat publicitat. Potser els sociates els han utilitzat, però a ells no els deu haver molestat sinó han fet un trencament real.
Vistes les coses a Vilafranca, tot i haver una nodrida oferta, 8 candidatures, només n'hi ha una amb cara i ulls, assambleària, justa i solidària, la que porta la llum i la flama de la transformació social, del canvi de mentalitat del poble, qui intentarà consolidar la seva representació a l'Ajuntament i denunciarà tot allò que s'estigui fent malament des de la casa de la vila, de la Vila!
Ànims i força a la CUP.
VOTA'T!